SCOUTING ANTWERPEN ZUID

Wij zijn een scoutsgroep die reeds 100 jaar zijn thuis vindt in de Hertsdeinsstraat in Antwerpen.

Iedere zaterdag staan wij met een groep van ongeveer 30 leiders klaar om leiding te geven aan een groep van wel 250 kinderen, tussen de 6 en de 18 jaar oud.

Deze kinderen worden naargelang hun geboortejaar onderverdeeld in takken:

• kapoenen (2012-2013)
  • welpen (2010-2011)
  • pioniers (2008-2009)
  • jonggivers (2006-2007)
  • givers (2003-2005)
  • jins (2002)

Naast onze vergaderingen gaan wij ook ieder jaar een aantal keer op kamp. We gaan op herfstweekend aan het begin van de herfstvakantie. We gaan met de voltallige groep op kerstkamp. Iedere tak heeft een paaskamp en we sluiten het jaar in schoonheid af met een zomerkamp.

Onze unieke locatie in het centrum van de stad zorgt voor een fijne afwisseling van activiteiten: stadsspelen, parkvergaderingen, uitstappen naar de Heide of naar de zee, het hoort er allemaal bij.

Onze vergaderingen gaan door op zaterdag van 14u tot 17u, in onze lokalen in Hertsdeinsstraat 13. Af en toe kan dit verschillen, dit wordt steeds aangekondigd in "De Binnentent", ons programmaboekje.

INSCHRIJVEN

Je kan je kind inschrijven op de pagina "INSCHRIJVEN". Hiervoor zijn er geen wachtlijsten.

Is je kind reeds ingeschreven, dan is hij/zij automatisch ingeschreven voor het volgende scoutsjaar.

Het inshrijvingsgeld bestaat uit 2 delen:

- Het lidgeld: Dit bedraagt 37 euro. Van deze 37 euro gaat er 33 euro naar de verzekering van je zoon of dochter. Wat zit hier nog bij? Het overige deel hiervan gebruiken wij om de binnentent, het jaarkenteken en groepsgebeuren te financieren.

- Het jaargeld: Dit wordt gebruikt voor de activiteiten te betalen van de takken. Voor de kapoenen en de welpen bedraagt dit 40 euro. Voor de pioniers, jonggivers, givers en jins bedraagt dit 60 euro.

Bij vragen over de werking van de scouts kan je steeds een mailtje sturen naar de groepsleiding:

groeps_leiding@scoutingantwerpenzuid.be