21-23 februari 2020

Het jubelweekend is alweer gepasseerd en het was geweldig!

22 februari 2020 is niet toevallig ook ‘World Thinking Day’, de geboortedag van stichter Lord Baden Powell en ook van zijn echtgenote Lady Olave Baden-Powell.

Op het programma stonden een bijzondere overzichtstentoonstelling met documenten, foto’s en voorwerpen uit het fors uitgebouwde archief van de groep alsook een zeer interesante gegidste buurtwandeling door het Leykwartier op het Zuid.

Regen en wind kunnen een Scout niet deren. Na een indrukwekkend groepsaantreden werd de nieuwe buurttuin ingehuldigd met een aangeplante lindeboom.  Een tijdscapsule werd mee begraven en zal misschien binnen nog eens 100 jaar getuigen van het grote feest.  Er waren toespraken van ondermeer oud-Scouts, de groepsleiding, de districtsschepen van jeugd en groenvoorziening, van Scouts en Gidsen Vlaanderen Gouw Antwerpen en van nazaten van één van de stichters.

Ook na dit weekend blijft het feestjaar doorgaan. Zo kunnen de oud-Scouts mee de groep op paaskamp en wordt in september een zeer rijk gestoffeerd herdenkingsboek voorgesteld tijdens de afsluiting van het jubeljaar. De tentoonstelling blijft ook nog een tijdje te bezichtingen.

Programmaboekje

Persbericht

Planploeg: het jubelcomite:
Leo Raets  -  Lichtzinnige Gems
Erick De Cleyn  -  Betrouwbare Okapi
Kris d'Aes  -  Scherpzinnige Serval
Pieter Jan Hermans  -  Scherpzinnige Marmot
Jan De Ceuster  -  Vrolijke Vleermuis

Contact